Τραγανές κροκέτες σολομού σε 3 βήματα
Αν θέλετε να βρείτε έναν τρόπο για να τρώνε τα παιδιά σας ψάρι χωρίς να παίζετε κυνηγητό σε όλο το σπίτι, μην ψάχνετε άλλο. Η ακόλουθη συνταγή είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε. Αν από την άλλη θέλετε μια εναλλακτική πρόταση για το βραδινό σας, θα μείνετε εξίσου, αν όχι περισσότερο, ικανοποιημένοι.
Υλικά
1/4 κούπας μαγιονέζα καλής ποιότητας
4κ.γ. χυμός λεμονιού
2 1/2 κ.γ. μουστάρδα dijon
1/4 κούπας πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2κ.σ. κόκκινη πιπεριά λιωμένη
1/2κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/4 κ.γ. αλάτι
1/8κ.γ. κόκκινο πιπέρι
2 συσκευασίες σολομός χωρίς πέτσα και κόκαλα
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 πακέτο τριμμένη φρυγανιά
1κ.σ. λάδι
1κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1κ.γ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
1/2κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1/8κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Αναμείξτε 2κ.σ. μαγιονέζα, 1κ.σ. χυμό λεμονιού, 1μιση κ.γ. μουστάρδα και τα υπόλοιπα 7 υλικά (μέχρι και το αυγό) σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε. Από το μείγμα που θα δημιουργηθεί, φτιάξτε 6 μεγάλες κροκέτες.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μέσα τις κροκέτες και αφήστε τις για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν.
3. Αναμείξτε όσο έμεινε από την μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα με τον μαϊντανό, την κάππαρη, το σκόρδο και το αλάτι, ανακατέψτε καλά και χρησιμοποιείστε το μείγμα για σως.