Γλυκό: εύκολη σοκολατένια πανακότα
Απλό, εύκολο και τόσο νόστιμο γλυκό, που με σύμμαχο την σοκολάτα καταφέρνει χωρίς καμιά προσπάθεια να σας κατακτήσει.
Υλικά
1/4 του φλιτζανιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη χωρίς γεύση σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού κομματάκια ημίγλυκης σοκολάτας
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Πολύ λίγο αλάτι
Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζελατίνη και αφήστε τα για 5 λεπτά.
2. Ζεστάνετε τα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε για 2-3 μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, αλλά προσέξτε να μην βράσει το γάλα.
3. Προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά σε μέτρια φωτιά για 4-5 μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η σοκολάτα. Απομακρύνετε από την φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Βάλτε το μείγμα σε μικρά μπολάκια και αφήστε τα στο ψυγείο για μία ολόκληρη νύχτα, πριν σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: mousse σοκολάτας με κεράσια