Νόστιμα τορτελίνια με ricotta, bacon και σπανάκι!
Ένα πιάτο που τα συνδυάζει όλα. Δοκιμάστε το.
Συστατικά:
250g τορτελίνια (προτιμάμε με γέμιση ricotta & spinach)
2 φέτες άπαχο bacon
25g καρύδια ψιλοκομμένα
Χυμό ενός λεμονιού
1κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ ελαιόλαδο
100γραμ. Σπανάκι
2 κ.σ τυρί ricotta
Εκτέλεση:
1.Προθερμαίνετε το φούρνο. Βράζετε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και έπειτα τα σουρώνετε
2.Παράλληλα, τηγανίζετε το bacon σε λίγο λάδι μέχρι να γίνει τραγανιστό στις άκρες του και λίγο πριν το βγάλετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα καρύδια να ξεροψηθούν και κόβετε το bacon σε μικρά κομματάκια.
3.Έπειτα, αναμειγνύετε το χυμό λεμονιού, με την παρμεζάνα και το ένα κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μπολ, να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Ρίξτε μέσα στο μπολ τα τορτελίνια, λίγο πιπέρι, το σπανάκι, καθώς και το bacon με τα καρύδια. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε ένα πιάτο.
4.Προσθέστε τη ricotta και αν θέλετε τρίψτε και λίγη παρμεζάνα
Tip: Μπορείτε αν θέλετε να βράσετε για λίγο το σπανάκι για να μαλακώσει, στην περίπτωση που δε σας αρέσει ωμό.
Καλή σας όρεξη!
Διαβάστε ακόμα:
Σπαγγέτι με ψητά ντοματίνια, δυόσμο και αρακά