Πεντανόστιμα στήθη κοτόπουλου με γέμιση… πουρέ πατάτας!

Δύο σε ένα! Kαι θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά (για 4 άτομα):


2 μεγάλες βραστές πατάτες , καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
¼ κούπας γάλα
4 κ.σ βούτυρο
Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι , Πιπέρι
4 μισά στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα
1 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ψιλοκομμένο μαιντανό

Εκτέλεση:


1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C
2.Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζετε τις πατάτες σε αρκετό κρύο νερό και τις αφήνετε να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τις να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
3. Στραγγίζετε τις πατάτες από το νερό και επιστρέψτε τις στη συνέχεια στην κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα, 2 κ.σ βούτυρο, την τριμμένη φλούδα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε τα όλα μαζί
4.Μεταφέρουμε τις πατάτες σε μια επιφάνεια κοπής, και τις κόβουμε σε τέταρτα.
5.Ανοίγουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση, ώστε να μπορέσει να μπει η γέμιση. Τοποθετούμε το ένα τέταρτο από τις πατάτες στο εσωτερικό του κάθε στήθους, πιέζοντας απαλά να κατανέμεται ομοιόμορφα.
6. Τοποθετούμε το γεμιστό κοτόπουλο σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 40 λεπτά.
7. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα
8. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα ζεστό τηγάνι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα
9.Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και ρίχνουμε αν επιθυμούμε πάνω του και τριμμένο τυρί ή σκόνη σκόρδου.

Μια συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι. Δοκιμάστε την!

Διαβάστε ακόμα:

Ινδικό κοτόπουλο Tikka Masala

Κοτοκεφτέδες με ούζο

Σουβλάκια κοτόπουλου με χαλούμι πάνω σε αραβικές πίτες με πικάντικη μουστάρδα Brava

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης