Υπέροχη σούπα βελουτέ με κολοκύθα και καλαμπόκι
Το ιδανικό πιάτο για τις κρύες μέρες που έρχονται!
Μιας και οδεύουμε με ταχύτητα, επιτέλους, στο χειμώνα, και τα πρώτα κρύα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, σας έχουμε μία υπέροχη συνταγή του πιο αγαπημένου ίσως φαγητού της εποχής, της σούπας! Μπορεί να έχετε συνήθει την ψαρόσουπα ή την κρεατόσουπα αλλά τη συγκεκριμένη με κολοκύθα και καλαμπόκι κυριολεκτικά θα την λατρέψετε!
Υλικά:
700 γρ. κίτρινη κολοκύθα
4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
2 κούπες καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
¼ κούπας λευκό γλυκό κρασί
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
3 κούπες ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση:
Κόβουμε 1 καπάκι πάνω από την κολοκύθα, την αδειάζουμε, παίρνουμε 700 γρ. και την κόβουμε σε κύβους ίσου μεγέθους, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε, το κρεμμύδι,την κολοκύθα, το καλαμπόκι, τις πατάτες ολόκληρες και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σαφράν,το ζωμό λαχανικών και τα βράζουμε 30-40 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθούν καλά. Τέλος, αλέθουμε τη σούπα, την ρίχνουμε στην άδεια κολοκύθα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.