Τραγανές απ᾽ έξω, αφράτες από μέσα πατατούλες με παρμεζάνα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Αυτές οι υπέροχες πατάτες φούρνου είναι ο τέλειος συνδυασμός τραγανής απόλαυσης και νοστιμιάς, ενώ η πινελιά παρμεζάνας τους δίνει μια πικάντικη γεύση που τις κάνει ιδανικές για συνοδευτικό σε μπάρμπεκιου ή απλά για ένα τέλειο σνακ.
Υλικά
6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα
2κ.σ. ελαιόλαδο
1/2κ.γ. σκόρδo σε σκόνη
3/4κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2κ.γ. πάπρικα
1/2κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τις σκόνες κρεμμυδιού και σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι και τη παρμεζάνα.
3. Απλώστε τις σε ένα φαρδύ ταψί και ψήστε τις για περίπου 20 λεπτά. Φροντίστε να τις γυρίσετε μια ή δυο φορές ανά 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Βγάλτε τις από το φούρνο και βάλτε τις πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει τα περιττά ζουμιά. Ρίξτε τους λίγο αλάτι, αν θέλετε, και σερβίρετέ τις ζεστές.