Βασική συνταγή για κρεμ ανγκλέζ
Μια υπέροχη, βελούδινη κρέμα που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε είτε για να γεμίσετε κάποιο γλύκισμα, είτε για να συνοδεύσετε τάρτες, σουφλέ και κέικ.
Υλικά
4 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού corn flour
300 ml κρέμα γάλακτος
300 ml πλήρες γάλα
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο στη μέση
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα παχύ μείγμα.
2. Προσθέστε το corn flour και συνεχίστε το χτύπημα.
3. Σε ένα μετρίου μεγέθους κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Προσθέστε τους σπόρους βανίλιας (ξύστε τους με ένα μαχαιράκι) και το κλωναράκι.
4. Ζεστάνετε το μείγμα μέχρι λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού και αφαιρέστε το κλωναράκι βανίλιας.
5. Σιγά σιγά ρίξτε το ζεστό μείγμα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
6. Χύστε το νέο μείγμα σε μια καθαρή κατσαρολίτσα πάνω από πολύ χαμηλή φωτιά.
7. Με μια ξύλινη κουτάλα αρχίστε να ανακατεύετε την κρέμα συνεχώς δίνοντας έμφαση στις άκρες του σκεύους. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να έχει πήξει η κρέμα σας ελαφρώς και να αχνίζει.
Διαβάστε επίσης:
H πιο εύκολη σάλτσα ζαμπαγιόνε