Μίνι ατομικές πίτσες με τυρί και μυρωδικά
Μια κανονική λιχουδιά που τρώγεται καλύτερα ζεστή - ζεστή και αφράτη, και η οποία φτιάχνεται μέσα σε λίγη ώρα με τον πιο απλό τρόπο.
Υλικά
1 πακέτο ζύμη για πίτσα
80γρ. τυρί μοτσαρέλα, χωρισμένο σε 6 ίσες μερίδες
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
κόκκινες νιφάδες τσίλι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Πιέστε ελαφρά τη ζύμη σε μια ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια. Έπειτα χωρίστε την σε 6 μπάλες, κυλίστε τις στην επιφάνεια και ανοίξτε έναν κύκλο στη μέση της κάθε μίας.
3. Βάλτε μέσα στην κάθε μία από μια μερίδα μοτσαρέλα, τυλίξτε τη ζύμη γύρω να κλείσει το άνοιγμα και πιέστε τη μπάλα με την παλάμη σας να γίνει σχεδόν επίπεδη.
4. Βάλτε τις μπάλες σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε τις στην κορυφή με ελαιόλαδο και πασπαλίστε τις με το μείγμα μπαχαρικών, το τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε τις για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Σερβίρετε ζεστές.