Λουκάνικα με ντομάτα και αυγά στο φούρνο
Σπιτικό όσο δεν πάει, φέρνει και λίγο, έως εντελώς, σε παραδοσιακό χωριάτικο φαγητό που θα έκανε ο παππούς σας στο τζάκι τον χειμώνα, χορταστικό και πλήρες, πάντα όμως με υγιεινά στοιχεία, αυτό το πιάτο μπορεί να γίνει γρήγορα και με τα πιο απλά υλικά που υπάρχουν.
Υλικά
Λουκάνικα (όσα θέλετε, ανάλογα με το πόσοι θα φάτε)
2 ντομάτες (ή περισσότερες αν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα)
2-3 αυγά (ισχύει το ίδιο)
ελαιόλαδο
αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζετε τεμάχια λουκάνικα σε ένα ταψάκι στο φούρνο. Όταν ροδίσουν τα γυρίζετε με ένα πιρούνι από την άλλη επιφάνεια.
2. Όταν ροδίσουν ελαφρώς κι από τις δύο πλευρές, προσθέτετε 2 ντομάτες ψιλοκομμένες, λίγο λάδι και τα βάζετε να ψηθούν όλα μαζί για λίγο.
3. Ανακατεύετε τη σάλτσα και τα λουκάνικα κι όταν ψηθεί και η σάλτσα, χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στην επιφάνεια.
4. Όταν κοντεύουν να σφίξουν τα αυγά ανακατεύετε με 2-3 περιστροφικές κινήσεις με το πιρούνι (για να μη λιώσουν) κι όταν σφίξουν τελείως το φαγητό είναι έτοιμο.
Tip: το πιάτο αυτό συνοδεύετε ιδανικά με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και φρυγανισμένες φέτες ψωμιού (αν δεν σας πειράζουν μερικές θερμίδες παραπάνω).