Εύκολη συνταγή για σοκολατένια muffins
Μια συνταγή για muffins σοκολάτας χωρίς πολύ παίδεμα που θα λατρέψετε.
Υλικά
200 ml γάλα
125 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους
100 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
35 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) κοσκινισμένο κακάο σε σκόνη
3 ελαφρά χτυπημένα αυγά
300 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε 12 φορμάκια για muffin.
2. Τοποθετήστε το γάλα, το βούτυρο, τη σοκολάτα και το κακάο σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι. Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να αναμείξετε καλά όλα τα υλικά.
4. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα (μην το παρακάνετε).
5. Με το κουτάλι μοιράστε το μείγμα στα βουτυρωμένα φορμάκια και ψήστε για 20 λεπτά περίπου. Αφήστε τα για 2-3 λεπτά να κρυώσουν, ξεφορμάρετέ τα και σερβίρετε ζεστά είτε κρύα.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: εύκολα κεκάκια με σύκα και καφέ