Τραγανά μπισκότα πορτοκαλιού με κανέλα
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα ιδιαίτερα μπισκότα και πλημμυρίστε την κουζίνα σας με πλούσιο άρωμα κανέλας και εσπεριδοειδών.
Υλικά
200 γραμμάρια απλό αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 αυγά
140 γραμμάρια ζάχαρη
Λεπτοτριμμένη φλούδα από δύο πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι, την κανέλα και το baking powder σε ένα μπολ.
3. Χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα άλλο μπολ.
4. Κάντε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος με το αλεύρι και χύστε εκεί το μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
5. Ζυμώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίστε μια μπάλα. Χωρίστε τη σε 3 μέρη. Πλάστε κάθε κομμάτι ζύμης σε μια μακριά λωρίδα είκοσι εκατοστών. Βάλτε τις λωρίδες στο ταψί αφήνοντας πέντε εκατοστά κενό μεταξύ τους και ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
6. Αφήστε να κρυώσουν για 20 λεπτά και μειώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.
7. Με ένα μαχαίρι με δόντια κόψτε τις λωρίδες διαγώνια σε φέτες 5mm πάχους. Βάλτε τις φέτες στο ταψί και ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αφήστε τες να κρυώσουν, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης: