Πρασοτυρόπιτα με στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
120 γρ. φρέσκο βούτυρο
5 μεγάλα πράσα
5 αυγά
200 γρ. ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
250 γρ. Τριμμένη Κεφαλογραβιέρα ΜΕΒΓΑΛ
200 γρ. Ανθότυρο ΜΕΒΓΑΛ
200 γρ. Φέτα ΜΕΒΓΑΛ
½ φλιτζάνι Φρέσκο Γάλα ΜΕΒΓΑΛ
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα, για περίπου πέντε λεπτά. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ. Προσθέτουμε το μείγμα στα πράσα μαζί με τα τυριά, τα οποία έχουμε κόψει σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
3.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
4. Τοποθετούμε πρώτα δύο φύλλα στον πάτο του ταψιού, αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν. Τα αλείφουμε με βούτυρο. Απλώνουμε λίγη γέμιση ομοιόμορφα επάνω στο δεύτερο φύλλο. Στρώνουμε κατόπιν το τρίτο φύλλο, αφήνοντας και πάλι τις άκρες να προεξέχουν. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά της γέμισης και τα φύλλα. Στο τέλος γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα.
5. Αλείφουμε την πίτα με βούτυρο και το πέμπτο αυγό χτυπημένο με λίγο φρέσκο γάλα ΜΕΒΓΑΛ. Την ψήνουμε περίπου για μία ώρα.