Mousse σοκολάτας με λικέρ πορτοκάλι και φράουλες
Μια εύκολη συνταγή για υπέροχη, βελούδινη mousse σοκολάτας.
Υλικά
250 γραμμάρια φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
40 ml (2 κουταλιές της σούπας) λικέρ πορτοκάλι (π.χ. Cointreau)
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
4 ασπράδια αυγών
75 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Βάλτε τις φράουλες και το λικέρ σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε τες να μαριναριστούν για 5 λεπτά.
2. Στο μεταξύ τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά.
3. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια μαρέγκα παχιά και γυαλιστερή.
4. Ρίξτε τη ζεστή, λιωμένη σοκολάτα στη μαρέγκα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Προσθέστε και τις μισές από τις μαριναρισμένες φράουλες και ανακατέψτε.
6. Χωρίστε τη mousse σε μπολ της αρεσκείας σας και βάλτε τες στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
7. Περιχύστε με τις υπόλοιπες φράουλες και τη μαρινάδα τους και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Υπέροχη σοκολατένια mousse με «μεθυσμένα» cranberries