Απίστευτο κοτόπουλο παρμεζάνα με πένες στο φούρνο
Μια πραγματικά υπέροχη συνταγή για ένα φαγητό που καταφέρνει ταυτόχρονα να σε κάνει να νιώθεις «σπίτι» αλλά και να σε ταξιδεύει.
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου, ξεκοκαλισμένα, καθαρισμένα και αλατοπιπερομένα
1/4 κούπα αλεύρι
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά
3 με 4 κ.σ. ελαιόλαδο
400γρ. πένες
1 βάζο με την αγαπημένη σας κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά
3κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
350γρ. μοτσαρέλα
3κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Απλώστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο, το αυγό σε ένα βαθύ μπολ και την τριμμένη φρυγανιά σε ένα άλλο μεγάλο πιάτο. Περάστε κάθε στήθος κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά, πιέζοντάς το με την παλάμη του χεριού σας ώστε να παναριστεί καλά.
3. Καλύψτε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, ψεκάστε το με λάδι και βάλτε μέσα το κοτόπουλο, γυρνώντας το αρκετές φορές ώστε να καλυφθεί ολόκληρο με το λάδι. Ψήστε το στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, γυρίστε το, και ψήστε το από την άλλη μεριά για άλλα 10 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και κόψτε το σε κομματάκια.
4. Όσο το κοτόπουλο είναι στο φούρνο, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώστε τα και ανακατέψτε τα με τον μαϊντανό, τη σάλτσα και τέλος ρίξτε μέσα τα κομματάκια κοτόπουλου. Αλατοπιπερώστε.
5. Ρίξτε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πιρέξ και καλύψτε την κορυφή με μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ψήστε το στο φούρνο για περίπου 18 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει και τα υλικά να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα.