Τα καλύτερα ζαχαρένια χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Μια από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για τραγανά χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Μιας και έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να φτιάχνουμε μερικές γλυκές λιχουδιές που θα γεμίσουν το σπίτι αρώματα και θα φέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων λίγο πιο κοντά. Η ακόλουθη συνταγή είναι πανεύκολη και θα σας δείξει πως να φτιάξετε τα τέλεια χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια που θα ξετρελάνουν τους πάντες. Φροντίστε να φτιάξετε αρκετές παρτίδες, θα σας χρειαστούν...
Υλικά
1 1/2 κούπα βούτυρο
2 κούπες λευκή ζάχαρη
4 αυγά
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ.γ. baking powder
1κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να παγώσει στο ψυγείο για μια ώρα (ή ακόμα καλύτερα, για όλο το βράδυ).
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Απλώστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κάντε την σχετικά λεπτή αλλά όχι πολύ. Κόψτε τα μπισκότα με κουπάτ σε ό,τι σχήμα θέλετε (χριστουγεννιάτικο προφανώς). Βάλτε τα μπισκότα σε ένα ταψί που θα έχετρε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ τους.
3. Ψήστε τα για 6 με 8 λεπτά και έπειτα αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο, το οποίο φτιάχνεται πανεύκολα ανακατεύοντας γάλα και άχνη ζάχαρη (μπορείτε να προσθέσετε και χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μείγμα για πιο γιορτινό αποτέλεσμα) και αλείφοντάς το με ένα πινέλο σε κάθε μπισκότο. Προσοχή μόνο να βγεί σχετκά παχύρευστο ώστε να μην «τρέχει» πάνω στα μπισκότα.