Εξωτική (αλλά εντελώς γιορτινή) σαλάτα με αστακό και μάνγκο
Μια υπέροχη και αναμφισβήτητα εντυπωσιακή σαλάτα που θα κάνει αυτό που λέμε «μπαμ» στο γιορτινό τραπέζι και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
1 αστακός 800gr., βρασμένος
2 ώριμα μάνγκο
150gr. φασολάκια πράσινα
χυμός από 1 λεμόνι
1 κούπα μαγιονέζα
1κ.σ. χυμός λεμονιού
σος ταμπάσκο
1κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Για να ετοιμάσετε τον αστακό, κόψτε τη σάρκα από το κεφάλι και την ουρά σε μικρές μπουκιές και βγάλτε προσεκτικά τη σάρκα από τα πόδια.
2. Κόψτε το μάνγκο, χωρίς τη φλούδα, σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε το με το χυμό λεμονιού.
3. Βράστε τα φασολάκια μέχρι να γίνουν μαλακά και ρίξτε τους κρύο νερό για να ζωντανέψει το χρώμα. Κόψτε τα σε μακρόστενες λωρίδες.
4. Μοιράστε τα φασολάκια στα πιάτα και έπειτα βάλτε από πάνω τους το κρέας του αστακού και το μάνγκο.
5. Αναμείξτε όλα τα υπόλοιπα συστατικά του dressing και ραντίστε με αυτό τη σαλάτα.
Tips: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βάση της σαλάτας φρέσκο τραγανό μαρούλι και λίγα τοματίνια για το στόλισμα.