Εύκολη τάρτα λεμονιού
Μια εύκολη συνταγή με πλούσια γεύση λεμονιού.
Μια τάρτα με ελαφριά γέμιση κρέμας λεμονιού που θα λατρέψετε.
Υλικά
1 βάση για τάρτα ψημένη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές κορνφλάουρ
1 φλιτζάνι νερό
1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 ελαφρά χτυπημένα κρόκους αυγών
120 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας, μαλακωμένο και κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Βάλτε τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ σε μια κατσαρόλα.
2. Προσθέστε το νερό, το χυμό λεμονιού και τους κρόκους αυγών και ανακατέψτε καλά.
3. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να δέσει.
4. Προσθέστε το τυρί σε μορφή κρέμας και το ξύσμα λεμονιού στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι το τυρί να λιώσει και το μείγμα είναι ομοιογενές.
5. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος έως ότου διαμορφωθούν μαλακές αιχμές και προσθέστε την στο μείγμα λεμονιού. Ανακατέψτε μαλακά.
6. Με ένα κουτάλι στρώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την κρύα, ψημένη τάρτα και βάλτε τη στο ψυγείο για 7 ώρες τουλάχιστον.
7. Σερβίρετε με έξτρα σαντιγί από πάνω.
Διαβάστε επίσης:
Εύκολη τάρτα αχλαδιών με σφολιάτα