Εύκολο crumble με φρούτα και λίγες θερμίδες
Μια εύκολη συνταγή γλυκού για 2 άτομα με 270 θερμίδες ανά μερίδα.
Φρούτα, βρώμη και αμύγδαλα σε μια αυθεντική συνταγή για crumble.
Υλικά
1 και 1/4 του φλιτζανιού φρέσκα ψιλοκομμένα φρούτα
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμός πορτοκαλιού
1/4 του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
4 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα φρούτα με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι. Μοιράστε το μείγμα σε δύο φορμάκια πυρίμαχα.
3. Ρίξτε σε ένα καθαρό μπολ τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τη μαύρη ζάχαρη, τα υπόλοιπα 2 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι και την κανέλα. Περιχύστε με το λάδι και ανακατέψτε καλά.
4. Πασπαλίστε με το δεύτερο μείγμα τα φορμάκια με το μείγμα φρούτων.
5. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τα φρούτα να σιγοβράζουν.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: crumble με δημητριακά, μήλα και βατόμουρα με παγωτό κανέλα