Υπέροχα και πανεύκολα μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα από μέλι!
Δε θα μείνει μπουκιά.
Μια συνταγή 5 αστέρων, με τέσσερις κινήσεις. Αναμείξτε, μοιράστε, ψήστε, αλείψτε και προετοιμάστε τον ουρανίσκο σας για ένα πιάτο που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
2κ.γ. σκόνη σκόρδου
2κ.γ. σκόνη τσίλι
1κ.γ. αλάτι
1κ.γ. τριμμένο κύμινο
1κ.γ. πάπρικα
1/2κ.γ. κόκκινο πιπέρι
8 μπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
λίγο ελαιόλαδο
6κ.σ. μέλι
2κ.γ. ξίδι μηλίτη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Αναμείξτε τα πρώτα 6 υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα μπουτάκια.
3. Λαδώστε τη σχάρα και βάλτε πάνω τα μπουτάκια κοτόπουλου. Ψήστε τα για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
4. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το μέλι με το ξίδι, ανακατεύοντας καλά. Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο και αλείψτε το με το 1/4 της κούπας από το μείγμα του μελιού. Ξαναβάλτε το στη σχάρα για 1 λεπτό. Βγάλτε το από το φούρνο και γυρίστε το από την άλλη πλευρά, αλείφοντάς την με το υπόλοιπο μείγμα μελιού. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο φούρνο και ψήστε το 1 ακόμα λεπτό ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.