Κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και φιστίκια Αιγίνης

Ένα υπέροχο χειμωνιάτικο γλυκό.

Μανταρίνια και φιστίκια Αιγίνης σε έναν υπέροχο συνδυασμό σε μια συνταγή για κέικ με 5 υλικά.

Υλικά
2 μεγάλα (περίπου 300 γραμμάρια) μανταρίνια
200 γραμμάρια ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος
4 αυγά
1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και σκεπάστε τα με κρύο νερό. Τοποθετήστε ένα πιατάκι από πάνω τους για να τα κρατήσετε βυθισμένα στο νερό (αλλιώς θα επιπλέουν). Βάλτε την κατσαρόλα πάνω από δυνατή φωτιά και αφήστε τα να πάρουν μία βράση.
2. Στραγγίξτε τα μανταρίνια και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα επαναλαμβάνοντας την παραπάνω διαδικασία άλλες 2 φορές (αυτό θα μειώσει την πίκρα της φλούδας τους).
3. Βάλτε πάλι τα μανταρίνια στην κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Βάλτε την κατσαρόλα πάνω από δυνατή φωτιά μέχρι τα μανταρίνια να πάρουν μία βράση και εν συνεχεία μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή. Μαγειρέψτε τα μανταρίνια για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Στραγγίξτε τα καλά και αφήστε τα να κρυώσουν για 1 ώρα.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε και στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μια στρογγυλή φόρμα για κέικ
5. Ψιλοκόψτε στο μπλέντερ καλά τα φιστίκια.
6. Κόψτε τα μανταρίνια σε τέταρτα, αφαιρέστε τυχόν κουκούτσια και πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ καλά.
7. Με το μίξερ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα χλωμό, πηχτό μείγμα. Προσθέστε τον πολτό μανταρινιού, τα τριμμένα φιστίκια και το baking powder και ανακατέψτε καλά με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
8. Χύστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
9. Αν θέλετε στολίστε το με πορτοκάλια γλασέ και σερβίρετε με μια ροζέτα σαντιγί.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: κέικ με φιστίκια Αιγίνης

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Γλυκό: cheesecake με γιαούρτι και φιστίκια Αιγίνης

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης