Ψητές ροδέλες μήλου με μέλι και τυρί
Ένα υπέροχο και υγιεινό γλύκισμα.
Μέλι, μήλο και τυρί σε έναν μοναδικό συνδυασμό.
Υλικά
1 μεγάλο ή 2 μικρά ξινά μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς τον πυρήνα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 1,5 εκατοστού
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού άχνη ζάχαρη
30 γραμμάρια τυρί τσένταρ ή παρμεζάνα
2 κουταλιές ψημένα, ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν
4 κουταλάκια του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το γκριλ ή ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά.
2. Αναμείξτε τις φέτες μήλου με το λάδι και την άχνη ζάχαρη.
3. Ψήστε τες στο γκριλ ή στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να «σημαδευτούν» από τη σχάρα γυρίζοντάς τες μία φόρα (συνολική ώρα ψησίματος περίπου 6 λεπτά).
4. Κόψτε το τυρί σε λωρίδες με έναν αποφλοιωτή λαχανικών και πασπαλίστε με αυτές τα ψημένα μήλα σε ένα πιάτο.
5. Πασπαλίστε με τα κομμένα καρύδια πεκάν και περιχύστε με μέλι.
Διαβάστε επίσης: