Τραγανά τσιπς μπαγκέτας με σκόρδο και δενδρολίβανο
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα σνακ «της παρέας» που θα σας ξετρελάνει.
Αυτά τα μικρά τσιπς μπαγκέτας φτιάχνονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, συνοδεύονται ιδανικά με ένα δροσερό ντιπ και σίγουρα η απίθανη γεύση τους θα σας κάνει να ζητάτε συνεχώς περισσότερα.
Υλικα
1 μπαγκέτα
4κ.σ. βούτυρο, μαλακό
4 σκελίδες ψημένου σκόρδου, ψιλοκομμένου
1κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
1/4κ.γ. αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και βάλτε μέσα ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
2. Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο με το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε τα καλά με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Κόψτε την μπαγκέτα σε λεπτές φέτες (3mm) και απλώστε πάνω στην κάθε μία λίγο από το μείγμα. Απλώστε τις στο ταψί και ψήστε τις για 9 με 10 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα και να γίνουν τραγανές. Βγάλτε τις από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς πριν τις σερβίρετε.