Χορτάστε μόνο με μια σαλάτα
Ο Γιάννης Αποστολάκη προτείνει μια ελαφριά, διαίτης, αλλά χορταστική σαλάτα
Υλικά για 4 άτομα
•200 γρ. baby ρόκα
•200 gr. baby σπανάκι
•1 γαλλικό μαρούλι
•1 ρόδι
•1 κ.σ. κουκουνάρι
•2 κ.σ. καρύδια
•250 ml ελαιόλαδο
•80 ml λευκό ξύδι
•1 κ.σ. μουστάρδα
•1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
•Αλάτι
Εκτέλεση
Γεμίστε το νιπτήρα της κουζίνας με παγωμένο νερό από τη βρύση και ρίξτε μέσα το σπανάκι τη ρόκα και το μαρούλι για 20 περίπου λεπτά να ζωντανέψουν και να ξεπλυθούν. Βάλτε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν πολύ καλά από το νερό.
Σε ένα μπολ ρίξτε τα υλικά για τη σάλτσα, ελαιόλαδο, ξύδι, μουστάρδα, μέλι, αλάτι και με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα όλα τα υλικά .
Γεμιστέ ένα μπολ με την σαλάτα, προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και το ρόδι και όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε, περιχύστε με τη σάλτσα .
Kαλή σας όρεξη.
*Ο Γιάννης Αποστολάκης είναι ο chef και συνιδιοκτήτης του ιταλικού restaurant "Fatto" που βρίσκεται στον Άλιμο (Θουκιδίδου 76)