Γρήγορο crumble με μήλα, μπλε βατόμουρα, αμύγδαλα και φιστίκια
Ξηροί καρποί και φρούτα σε έναν υπέροχο συνδυασμό.
Οι νιφάδες αμυγδάλου δίνουν μια έξτρα τραγανή πινελιά στο ήδη τραγανό αυτό γλύκισμα.
Υλικά
4 (περίπου 850 γραμμάρια) μήλα, ξεφλουδισμένα , χωρίς πυρήνα και κομμένα σε κύβους
500 γραμμάρια μπλε βατόμουρα (μύρτιλα)
1/4 του φλιτζανιού (55 γραμμάρια) ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι (80 γραμμάρια) αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
50 γραμμάρια παγωμένο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού (55 γραμμάρια) ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα
1/3 του φλιτζανιού (50 γραμμάρια) ανάλατα, ψημένα αράπικα φιστίκια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα ανάλατα, ψημένα αράπικα φιστίκια
1/2 φλιτζάνι (40 γραμμάρια) νιφάδες αμυγδάλων
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Βάλτε τα δύο είδη αλευριού και το βούτυρο στο μπλέντερ και χτυπήστε για 1 λεπτό μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και χτυπήστε άλλο λίγο μέχρι όλα να συνδυαστούν (αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ υγρό προσθέστε άλλες 1-2 κουταλιές αλεύρι ολικής άλεσης).
3. Προσθέστε τα ολόκληρα αμύγδαλα και τα ολόκληρα φιστίκια και χτυπήστε άλλο λίγο μέχρι να είναι χοντροκομμένα.
4. Βάλτε τα μήλα, τα μπλε βατόμουρα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
5. Χύστε το μείγμα των φρούτων σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω πασπαλίστε με το μείγμα των αλευριών. Πασπαλίστε με τις νιφάδες αμυγδάλων και τα ψιλοκομμένα φιστίκια.
6. Ψήστε το γλυκό σας για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να εμφανιστούν φυσαλίδες.
7. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Διαβάστε επίσης: