Γρήγορα και εύκολα πιτάκια μήλου και κανέλας
Μια συνταγή για ένα γλύκισμα με μόλις 5 υλικά
Μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για όταν τα παιδιά σας φέρνουν απρόσμενα καλεσμένους.
Υλικά
400 γραμμάρια φέτες μήλου κονσέρβα, στραγγισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
5 φύλλα κατεψυγμένα έτοιμη ζύμη για πίτες (κουρού)
1 ελαφρώς χτυπημένο αυγό
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο 180 βαθμούς.
2. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας τις φέτες μήλου και κόψτε τες σε κυβάκια.
3. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα κομματάκια μήλου, τη ζάχαρη και την κανέλα.
4. Με έναν στρογγυλό κόπτη πίτας 9 εκατοστών κόψτε 25 στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
5. Βάλτε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης δύο κουταλάκια από το μείγμα του μήλου και διπλώστε τη ζύμη στη μέση. Με ένα πιρούνι πατήστε τις άκρες της ζύμης να κλείσουν καλά.
6. Βάλτε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 18-20 λεπτά.
7. Σερβίρετέ τα με κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια.
Γρήγορο crumble με μήλα, μπλε βατόμουρα αμύγδαλα και φιστίκια