Δροσερή σαλάτα με αγγούρι και κάσσιους
Ο χειμώνας είναι φημισμένος για τις σαλάτες του, δροσερές και πολύ νόστιμες γεμάτες ξηρούς καρπούς και γεύσεις, είναι εδώ για τους δώσετε μία ακόμα ευκαιρία.
Υλικά
2 αγγούρια κομμένα κατά μήκος
2 κουτ. σούπας σόγια
1 κουτ. γλυκού σάκε
1 κουτ. γλυκού ξίδι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 χούφτα κάσιους χοντροκομμένα
1 κουτ. γλυκού σουσάμι
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια)
Εκτέλεση
1. Βάλτε το αγγούρι σε ένα μπολ. Περιχύστε το με την σος σόγιας, το σάκε, το ξύδι και την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά μέχρι τα υλικά να πάνε παντού και η ζάχαρη να διαλυθεί. Αφήστε το αγγούρι να μαριναριστεί για περίπου 1 ώρα.
2. Στο μεταξύ, περάστε τα κάσιους από ένα καυτό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και βάλτε τα στη άκρη να κρυώσουν. Στη συνέχεια κάντε το ίδιο και για το σουσάμι.
3. Σε ένα μπολ βάζετε το αγγούρι με την μαρινάδα του, τα κάσιους, το σουσάμι και το τσίλι και ανακατέψτε. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη να συνοδεύσει τα ψητά σας κρέατα.
Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour