Ζεστή πατατοσαλάτα με αγκινάρες
Ξέρουμε πόσο αγαπάνε τα παιδιά τις πατάτες, αλλά γιατί να δίνουμε στα παιδιά μας μόνο πατάτες τηγανητές όταν υπάρχουν τόσες συνταγές για το μαγείρεμα της πατάτας, εξίσου νόστιμες και πολύ πιο υγιεινές. Η πατατοσαλάτα είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο που θα αγαπήσουν οι μικροί μας.
Υλικά
800γρ. παπατούλες κομμένες στη μέση
4 μεσαία παστινάκια καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
400γρ. καρδιές αγκινάρας (από κονσέρβα)
120 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
3 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζετε όλα μαζί τις πατάτες, τα παστινάκια, το λάδι, το δενδρολίβανο και λίγο πιπέρι.
2. Βάλτε το φαγητό στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
3. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις αγκινάρες και ανακατέψτε καλά.
4. Βάλτε από πάνω το τυρί κρέμα, το μέλι, το γάλα και τη μουστάρδα και ανακατέψτε μέχρι τα υλικά να πάνε παντού.
5. Βάλτε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε αμέσως.
Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour