Μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το πιο κλασικό κέικ πορτοκαλιού.

Ακολουθήστε αυτήν τη συνταγή και φτιάξτε το ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό σας καφέ.

Υλικά
4 αυγά
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
2 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 ή 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
2. Με το μίξερ χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα πηχτό μείγμα.
3. Προσθέστε το λάδι σταδιακά και συνεχίστε το χτύπημα.
4. Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
5. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατέψτε και συνεχίστε με το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
6. Χύστε το μείγμα σας στη φόρμα και ψήστε για περίπου 40 λεπτά.
7. Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρετέ το και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ με αμύγδαλα και λικέρ αμυγδάλου

Σοκολατένιο κέικ με λικέρ φουντουκιού

Κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και φιστίκια Αιγίνης

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης