Ψητές μπανάνες με sauce πορτοκαλιού
Ένα ανοιξιάτικο γρήγορο γλύκισμα που θα λατρέψετε.
Αυτές τις ημέρες που ο καιρός είναι καλύτερος πάρτε μια πρώτη γεύση καλοκαιριού με αυτό το γλυκό.
Υλικά
Χυμός από 2 πορτοκάλια
4 ώριμες μπανάνες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαλακωμένο
50 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καρύδια θρυμματισμένα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βάλτε τις μπανάνες πάνω σε ένα ταψί που το έχετε στρώσει με αλουμινόχαρτο. Κάντε τους δύο σχισίματα με ένα μαχαίρι και ανοίξτε το κομμάτι αυτό από τη φλούδα τους για να φανεί η σάρκα τους.
3. Απλώστε απαλά στο κομμάτι αυτό της σάρκας κάθε μπανάνας ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και πασπαλίστε με ένα κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη.
4. Περιχύστε με το χυμό πορτοκαλιού (φυλάξτε στο πλάι μόνο το 1/3 του φλιτζανιού χυμό) τις μπανάνες στα ανοίγματα και κλείστε τες πάλι με τη φλούδα τους. Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μπανάνες και να μαυρίσει το δέρμα τους.
5. Αφαιρέστε τις μπανάνες από το φούρνο και αφήστε τες 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς.
6. Στο μεταξύ συνδυάστε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Βάλτε το μείγμα να πάρει μια βράση και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να σιροπιάσει για περίπου 5 λεπτά.
7. Σερβίρετε τις μπανάνες τραβώντας απαλά το δέρμα τους και περιχύστε τες με το σιρόπι. Πασπαλίστε με τα θρυματισμένα καρύδια και συνοδεύστε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Διαβάστε επίσης: