Νόστιμη μικρή λεμονόπιτα
Τα μικρά γλυκά είναι συνήθως και τα πιο νόστιμα και αυτά, που επειδή κρατάνε λιγότερο, τα γεύεσαι με περισσότερη λαχτάρα. Και επειδή μικρά πυρίμαχα σκεύη ή κούπες σας δεν είναι μόνο για τον καφέ σας ή για να ζεσταίνετε το φαγητό σας αλλά και για τα μίνι γλυκά σας, ετοιμάστε τις τέλειες συνταγές σας και δημιουργείστε την δική σας λαχταριστή μικρή λιχουδιά.
Υλικά
3 αβγά κρόκοι και ασπράδι χωρισμένα
140γρ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξύσμα από λάιμ
2 κουτ. σούπας ξύσμα από λεμόνι
2/3 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κούπα χυμό λεμονιού
¼ κούπα χυμό λάιμ
2 κούπες γάλα
Εκτέλεση
1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε μικρά πυρίμαχα σκεύη και βάλτε τα σε ένα βαθύ ταψί.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε ένα τους κρόκους των αβγών, την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Σιγά-σιγά προσθέστε το αλεύρι, τους χυμούς από το λεμόνι και το λάιμ και το γάλα και χτυπήστε και πάλι καλά.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Βάλτε το μισό μείγμα με τα ασπράδια στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά, μετά βάλτε και το υπόλοιπο μείγμα με τα ασπράδια και ανακατέψτε πάλι. Βάλτε το μείγμα στις κούπες και γεμίστε με ζεστό νερό το ταψί μέχρι λίγο πιο πριν από το χείλος του ταψιού.
4. Ψήστε το ταψί για 20 λεπτά, και στη συνέχεια αφήστε τις κούπες σας να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Tip: Σερβίρετε με παγωτό βανίλια
Απολαύστε τη Σαρακοστή στα Carrefour