Φοντάν με φιστίκια Αιγίνης και ζαχαρωτά
Μαύρη και λευκή σοκολάτα, ζαχαρωτά, μπισκότα και φιστίκια Αιγίνης σε έναν υπέροχο συνδυασμό.
Δοκιμάστε να φτιάξετε φοντάν με δύο είδη σοκολάτας που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας.
Υλικά
50 ml λικέρ Baileys
200 γραμμάρια καλής ποιότητας χοντροκομμένη μαύρη σοκολάτα
20 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1/3 του φλιτζανιού (100 γραμμάρια) ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
50 γραμμάρια ψιλοκομμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
75 γραμμάρια θρυμματισμένα μπισκότα
200 γραμμάρια ζαχαρωτά κομμένα
150 γραμμάρια χοντροκομμένη λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψάκι 8x20 εκατοσ. και στρώστε της αντικολλητικό χαρτί.
2. Βάλτε το λικέρ, τη μαύρη σοκολάτα, το βούτυρο και το γάλα σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μην αφήσετε το μπολ να αγγίξει το νερό). Αφήστε τα υλικά σας να μαλακώσουν και ανακατέψτε τα απαλά να λιώσουν.
3. Απομακρύνετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει ελαφρά. Προσθέστε τα φιστίκια, τα μπισκότα, τα ζαχαρωτά και τα 100 γραμμάρια λευκής σοκολάτας και ανακατέψτε.
4. Απλώστε το μείγμα σας στο ταψάκι και αφήστε το 2-3 ώρες να κρυώσει και να σκληρύνει.
5. Λιώστε τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια λευκής σοκολάτας σε μπεν μαρί όπως και πριν και περιχύστε το κρύο σας γλύκισμα. Αφήστε το 3-4 λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια κόψτε το γλυκό σας σε τετράγωνα. Μπορείτε να διατηρήσετε τα φοντάν σας σε ένα αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Διαβάστε επίσης: