Απίθανα pancakes με γεύση... carrot cake!
Δύο από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα σε μια λαχταριστή λιχουδιά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Μια πρωτότυπη συνταγή για pancakes που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας και θα ξετρελάνει τους πάντες σε γεύση (μαζί κι εσάς), η οποία όμως είναι και αρκετά εύκολη και απλή, ειδικά για ένα χαλαρό πρωινό Σαββατοκύριακου.
Υλικά
1 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ. baking powder
1κ.γ. baking soda
1κ.γ. κανέλα
1κ.γ. αλάτι
2 κούπες γάλα βουτύρου
1/3 κούπας συμπαγής καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας βούτυρο, λιωμένο
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες καλά τριμμένα καρότα
1/2 κούπα τριμμένο καρύδι, καβουρδισμένο
1/3 κούπα σταφίδες, λευκές
κρέμα μασκαρπόνε
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα πρώτα 5 υλικά.
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί το γάλα βουτύρου και τα ακόλουθα 4 υλικά.
3. Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα του γάλα βουτύρου στο μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας, μέχρι τα στεγνά υλικά να γίνουν πιο υγρά. Προσθέστε στο μείγμα τα τριμμένα καρότα και τα επόμενα 2 υλικά και ανακατέψτε.
4. Μετρήστε 1/4 κούπας από το μείγμα για κάθε pancake, ρίξτε το σε ζεστό τηγάνι με λίγο βούτυρο και τηγανίστε το για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα και οι άκρες να φαίνονται ψημένες.
5. Βάλτε τις την μία πάνω στην άλλη σε ένα ταψί και βάλτε τις στο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά. Σερβίρετε με κρέμα μασκαρπόνε.
Tip: Αν θέλετε τα pancakes σας να βγούν έξτρα μαλακά, μην χτυπήστε για πολλή ώρα το μείγμα, αντίθετα αφήστε το με σβώλους.