Ψητές γλυκοπατάτες στη γάστρα
Μπορεί οι γλυκοπατάτες σε εμάς να θυμίζουν δείπνο Ευχαριστιών, δεν είναι πάρα ένας παρεξηγημένος καρπός, ο οποίος δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την κλασική πατάτα. Είναι τόσο γλυκές ώστε να γίνουν ο αγαπημένος μεζές των παιδιών. Και η φυσική τους αυτή γλυκύτητα δεν τις κάνει να χρειάζονται έξτρα μπαχαρικά κατά το μαγείρεμα.
Υλικά
3 μεγάλες γλυκοπατάτες
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Μαύρο τριμμένο πιπέρι
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1.Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε το κάτω μέρος της γάστρας σας.
2.Πλύντε καλά και καθαρίστε τις γλυκοπατάτες σας. Τις κόβετε κυδωνάτες, τις τοποθετείτε στη γάστρα και τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνετε από πάνω τους την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
3.Ψείστε τες στο φούρνο για περίπου 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Tip: Με τις πατάτες μπορείτε να συνοδέψετε το ρύζι σας αλλά και τα ψητά σας κρέατα. Τώρα το χειμώνα εκμεταλλευτείτε το τζάκι και δοκιμάστε να ψήσετε τις πατάτες σας εκεί.