Καραμελωμένες μπανάνες με παγωτό βανίλια
Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλύκισμα.
Καραμελώστε τις μπανάνες σας και βυθιστείτε σε ένα απολαυστικά γλυκό ταξίδι.
Υλικά
4 ώριμες μπανάνες κομμένες στη μέση κατά μήκος
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμός μήλου χωρίς ζάχαρη
50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Τοποθετήστε τις μπανάνες με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
3. Συνδυάστε τη ζάχαρη, το χυμό μήλου και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και περιχύστε ομοιόμορφα τις μπανάνες.
4. Ψήστε τες στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι οι μπανάνες να γίνουν τρυφερές και να πήξει η σάλτσα.
5. Σερβίρετέ τες με παγωτό βανίλια και απολαύστε.
Διαβάστε επίσης:
Αρωματικό ψωμί με γεύση μπανάνας