Φτιάξτε τις πιο νόστιμες (και υγιεινές) χυλοπίτες με σπιτική σάλτσα ελιάς
Μια παραδοσιακή, χωριάτικη συνταγή με χυλοπίτες, που οκ, το ξέρετε, αρέσουν σε όλους. Αγνό και θρεπτικό ελαιόλαδο κι ελιές, ασβέστιο από το ανθότυρο, άμυλο και έχετε ένα υπέροχο πιάτο, γεμάτο νοστιμιά και θρεπτικά στοιχεία.
Υλικά (για 4 άτομα)
400γρ. χυλοπίτες
150γρ. μαύρες ελιές
1κ.σ κάπαρη
λίγο φρέσκο βασιλικό
ελαιόλαδο
100γρ. ανθότυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα με νερό, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, βράζετε τις χυλοπίτες.
2. Σε ένα μπολ «λιώνετε» τον ανθότυρο με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
3. Βάζετε στο μπλέντερ την κάππαρη, τις ελιές (χωρίς κουκούτσια), τον ανθότυρο, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολτός.
4. Στραγγίζετε τις χυλοπίτες, τις ρίχνετε μέσα στην σάλτσα μαζί με τρεις κουταλιές από το ζωμό που έβρασαν, και ανακατεύετε.
5. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό.