Σπιτική μερέντα
Ότι και να πει κάποιος για τη μερέντα θα 'ναι λίγο. Για οποιαδήποτε στιγμή, όμορφη ή άσχημη, για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με παρέα ή μόνος σου, απλωμένη σε ψωμί ή με το δάχτυλο από το βάζο, είναι ότι πιο λαχταριστό, εθιστικό και, φυσικά, αμαρτωλό. Αντί να αγοράζετε λοιπόν τις οικογενειακές συσκευασίες από το σούπερ μάρκετ, γιατί να μην φτιάξετε τη δική σας, σπιτική, μερέντα, και να έχετε ένα βαζάκι στο ντουλάπι για μια ώρα ανάγκης;
Υλικά
1 1/2 κούπα φουντούκια
1 1/2 κούπα γάλα
3/4 κούπα γάλα σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι μέτριας έντασης
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα γεμάτη, κουβερτούρα πικρή ή μέτριας γλυκύτητας
1 κούπα κοφτή, σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
1.Αραδιάστε τα ολόκληρα φουντούκια σε ταψάκι ή σε λαδόχαρτο, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και καβουρδίστε τα.
2.Κλείστε τα σε μια πετσέτα και αφαιρέστε τη φλούδα τους. Αν το κάνετε με τις παλάμες, προσοχή να μην καείτε.
3.Αφαιρέστε όσο το δυνατόν καλύτερα τη φλούδα και περάστε τα στο μπλέντερ όσο είναι ακόμη ζεστά, κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια (μυτούλες) ή όσο χοντρά τα θέλετε.
4.Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα, τη σκόνη γάλακτος, το μέλι που καλό είναι να είναι μέτριας έντασης για να μην καλύψει τη σοκολάτα, και το αλάτι.
5.Λίγο πριν βράσει κατεβάστε την από τη φωτιά.
6.Σε μπεν μαρί λιώστε τα δύο είδη σοκολάτας.
7.Ενώστε σε μεγάλο μπολ τη σοκολάτα με το φουντούκι κι ανακατέψτε να πάει παντού.
8.Τέλος, προσθέστε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας με προσοχή να ενσωματωθεί τελείως και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.