Τραγανή και αφράτη τάρτα με σπανάκι και μπέικον
Για να πάει καλά η εβδομάδα.
Μια φανταστική συνταγή, πεντανόστιμη και αρκετά εύκολη, για να έχετε ένα λαχταριστό, σπιτικό σνακ κάθε μέρα στο γραφείο, φτιαγμένο από τα χεράκια σας.
Υλικά
6 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κούπες φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
500γρ. μπέικον, τηγανισμένο και σε κομματάκια
1 1/2 κούπα τριμμένο τυρί έμενταλ
1 έτοιμη ζύμη για τάρτες (ιδανικά της Pillsbury)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190C.
2. Σε ένα μπλέντερ ή στο multi, αναμείξτε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και πιπέρι.
3. Απλώστε την ζύμη σε ένα ταψί και από πάνω απλώστε σε στρώσεις το σπανάκι, το μπέικον, το τυρί και για τελείωμα το μείγμα των αυγών.
4. Ψήστε την τάρτα για 35 με 45 λεπτά, μέχρι το μείγμα των αυγών να δέσει.