Φετουτσίνι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και φέτας

Φετουτσίνι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και φέτας

Ιταλική συνταγή με απίστευτη νοστιμιά και όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε.

Η μεσογειακή διατροφή είναι γνωστή για τον υγιεινό της χαρακτήρα, αλλά και για την ασύγκριτη νοστιμιά της. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε μια υπέροχη μακαρονάδα που θα αγαπήσουν όλοι -και η σιλουέτα τους.

Υλικά
2κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 με 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κούπα ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κούπα τυρί φέτα σε κομματάκια
500γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι ολικής αλέσεως
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τις κόκκινες πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να είναι έτοιμες.
2. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά. Βάλτε το μείγμα στο multi μαζί με τον ζωμό και την φέτα (κρατήστε όμως 2 κουταλιές της σούπας φέτα στην άκρη) και «χτυπήστε» τα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, για περίπου 30 δεύτερα.
3. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε τα και κρατήστε 1/2 κούπα από το νερό τους.
4. Αναμείξτε τα μακαρόνια με την σάλτσα προσθέτοντας κουταλιές της σούπας από το νερό, αν χρειάζεται, ώστε η σάλτσα να δέσει τέλεια με τα μακαρόνια.
5. Αλατοπιπερώστε, μοιράστε σε πιάτα και πασπαλίστε το κάθε πιάτο με τον μαϊντανό και την υπόλοιπη φέτα.