Πουτίγκα ρυζιού αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο
Ένα παραδοσιακό βρετανικό γλυκό με ρύζι.
Βασικά υλικά της κουζίνας σας συνδυάζονται σε αυτό το αυθεντικά βρετανικό γλύκισμα.
Υλικά
1/3 του φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού λεπτοτριμμένο ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
3/4 του φλιτζανιού σταφίδες
2 και 1/2 φλιτζάνια γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
4 κρόκοι αυγών
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος.
2. Τοποθετήστε το χυμό πορτοκαλιού στο φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετέ τον για 1 λεπτό. Προσθέστε τις σταφίδες και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
3. Συνδυάστε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και το μισό μοσχοκάρυδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, προσθέστε το ρύζι και μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Σιγοβράστε χωρίς καπάκι για 12 - 15 λεπτά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
4. Με το μίξερ χτυπήστε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να έχετε ένα χλωμό, κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το μείγμα του ρυζιού και ανακατέψτε ελαφρά. Προσθέστε το πορτοκάλι με τις σταφίδες και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Με ένα κουτάλι χύστε το μείγμα στο βουτυρωμένο σκεύος σας και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μοσχοκάρυδο.
6. Τοποθετήστε το σκεύος σε ένα βαθύ ταψί και ρίξτε βραστό νερό στο ταψί μέχρι τη μέση του ύψους του σκεύους σας. Ψήστε στο φούρνο για 35 - 40 λεπτά μέχρι η πουτίγκα σας να πήξει και σερβίρετε τη ζεστή μαζί με βατόμουρα.
Διαβάστε επίσης:
Εύκολη και γρήγορη πουτίγκα με μάνγκο και κάρδαμο