Εύκολα ταρτάκια με εσπεριδοειδή
Ένα ελαφρύ και γλυκόξινο γλύκισμα.
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτές τις υπέροχες τάρτες και αν θέλετε πειραματιστείτε με τους χυμούς που θα χρησιμοποιήσετε.
Υλικά
12 κατεψυγμένες βάσεις ζύμης για τάρτα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού κορνφλάουρ
1/3 του φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
1/3 του φλιτζανιού χυμός λάιμ
1/3 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
1. Βάλτε το κορνφλάουρ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέστε τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή ανακατεύοντας μέχρι να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Βάλτε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει μια βράση.
2. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά, αφήστε το 1 λεπτό να κρυώσει και προσθέστε τους κρόκους με διαφορά ενός λεπτού τον έναν από τον άλλον ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά. Σκεπάστε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάλτε τις βάσεις για την τάρτα σε ένα ταψάκι και ψήστε τες για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε τες να κρυώσουν.
4. Προσθέστε την γέμιση σας στις τάρτες και σερβίρετε τες αμέσως όσο η ζύμη είναι ακόμα φρέσκια (αν θέλετε μπορείτε να τις γαρνίρετε με γλασέ φρούτα).
Διαβάστε επίσης:
Γρήγορες τάρτες μήλου σε ψωμάκια brioche
Εύκολη τάρτα αχλαδιών με σφολιάτα
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτές τις υπέροχες τάρτες και αν θέλετε πειραματιστείτε με τους χυμούς που θα χρησιμοποιήσετε.
Υλικά
12 κατεψυγμένες βάσεις ζύμης για τάρτα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού κορνφλάουρ
1/3 του φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
1/3 του φλιτζανιού χυμός λάιμ
1/3 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
1. Βάλτε το κορνφλάουρ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέστε τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή ανακατεύοντας μέχρι να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Βάλτε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει μια βράση.
2. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά, αφήστε το 1 λεπτό να κρυώσει και προσθέστε τους κρόκους με διαφορά ενός λεπτού τον έναν από τον άλλον ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά. Σκεπάστε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάλτε τις βάσεις για την τάρτα σε ένα ταψάκι και ψήστε τες για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε τες να κρυώσουν.
4. Προσθέστε την γέμιση σας στις τάρτες και σερβίρετε τες αμέσως όσο η ζύμη είναι ακόμα φρέσκια (αν θέλετε μπορείτε να τις γαρνίρετε με γλασέ φρούτα).
Διαβάστε επίσης:
Υπέροχη τάρτα λεμονιού
Γρήγορες τάρτες μήλου σε ψωμάκια brioche
Εύκολη τάρτα αχλαδιών με σφολιάτα