Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας
Ικανοποιήστε την ανάγκη σας για γλυκό με αυτό το κέικ γλυκόπικρης σοκολάτας.
Σοκολατένιο κέικ με σοκολατένιο γλάσο σερβιρισμένο με κρέμα ζαχαροπλαστικής σε έναν απολαυστικό συνδυασμό.
Υλικά
600 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα σπασμένη στα τρία
375 γραμμάρια βούτυρο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι (250ml) νερό
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι κοσκινισμένο απλό αλεύρι
1/3 του φλιτζανιού κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά (60 γραμμάρια το καθένα περίπου) ελαφρώς χτυπημένα
1/3 του φλιτζανιού (80 ml) κόκκινο κρασί Marsala
Για το γλάσο σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι (125ml) κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
20 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι γλυκόζης
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή, βαθιά φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκατοστών. Στρώστε της αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το να προεξέχει λίγο από την κορυφή της φόρμας.
2. Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Συνδυάστε τη με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 20 λεπτά.
3. Προσθέστε στο σοκολατένιο σας μείγμα τα δύο είδη αλευριού, τα αυγά και το κρασί. Χύστε το μείγμα σας στη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα και 50 λεπτά, καλύπτοντας με αλουμινόχαρτο μετά την πρώτη μιάμιση ώρα για να μην σας αρπάξει από πάνω. Αφήστε το να κρυώσει.
4. Τοποθετήστε όλα τα υλικά του γλάσου σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το γλάσο σας 15 λεπτά να κρυώσει και να πήξει. Με ένα κουτάλι ή σπάτουλα στρώστε το γλάσο στην κορυφή του κέικ, αφήστε το να σταθεί, ξεφορμάρετε και σερβίρετε (αν θέλετε σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμας ζαχαροπλαστικής).
Διαβάστε επίσης: