Τηγανητό ρύζι με κάρι που συναρπάζει
Κάτι παραπάνω ξέρουν οι Ινδοί...
Ξεχάστε για λίγο τα παραδοσιακά ριζότο και δοκιμάστε μια πιο εξωτική παραλλαγή του ρυζιού, όσο πικάντικη χρειάζεται, που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
1 1/2κ.σ. φυτικό λάδι
1 αυγό, χτυπημένο
6 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2κ.γ. κάρι
πιπέρι, αλάτι
4 κούπες ρύζι σπυρωτό
σησαμέλαιο
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αυγό και κουνήστε το τηγάνι να πάει παντού. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο.
2. Ρίξτε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια μαζί με το κάρι και λίγο πιπέρι και σοτάρετέ τα για 2 λεπτά.
3. Προσθέστε το ρύζι, απλώστε το ομοιόμορφα στο τηγάνι και αφήστε το για 3 λεπτά.
4. Προσθέστε το αυγό, αλατίστε όσο χρειάζεται και ανακατέψτε καλά για να σπάσει απλωθεί το αυγό παντού. Ραντίστε το με λίγο σησαμέλαιο και σερβίρετε.