Crème brûlée με λικέρ Baileys
Υπέροχες κρέμες αρωματισμένες με βανίλια και τραγανή κρούστα καραμέλας.
Δοκιμάστε αυτήν την «αλκοολική» εκδοχή για crème brûlée και απολαύστε μαζί με φρέσκα βατόμουρα.
Υλικά
300 ml κρέμα γάλακτος με 20% περιεκτικότητα σε λιπαρά
300 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κλωνάρι βανίλιας σχισμένο στη μέση
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
75 γραμμάρια «ψιλή» ζάχαρη
100 ml λικέρ Baileys
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Χύστε τα δύο είδη κρέμας γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Ξύστε τους σπόρους βανίλιας μέσα στις κρέμες και ρίξτε και το κλωνάρι. Ζεστάνετε τες σε χαμηλή φωτιά.
3. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές, ελαφρύ μείγμα.
4. Προσθέστε στο μείγμα των αυγών την ζεστή κρέμα και το λικέρ Baileys ανακατεύοντας συνεχώς.
5. Μοιράστε το μείγμα σουρώνοντας το σε έξι πυρίμαχα φορμάκια και βάλτε τα σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέστε αρκετό βραστό νερό μέχρι να φτάσετε τη μέση του ύψους από τα φορμάκια. Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι οι κρέμες σας να πήξουν. Βγάλτε τα φορμάκια από το νερό, αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
6. Όταν θέλετε να απολαύσετε τα γλυκά σας, πασπαλίστε ομοιόμορφα με «ψιλή» ζάχαρη και βάλτε τα κάτω από το ζεστό γκριλ για 2-3 λεπτά ή κάψτε τη ζάχαρη με τη φλόγα ενός καμινέτου μέχρι να καραμελώσει. Σερβίρετε αμέσως με δροσερά βατόμουρα.
Διαβάστε επίσης:
Κρέμες πορτοκαλιού με επικάλυψη καραμέλας