Λαχταριστό κέικ καραμέλας

Ένα υπέροχο κέικ με γεύση καραμέλας.

Συνδυάστε ένα κομμάτι κέικ με σαντιγί και βυθιστείτε σε ένα απολαυστικό ταξίδι καραμέλας.

Υλικά
200 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
200 γραμμάρια ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
180 ml (3/4 του φλιτζανιού) ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
150 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς, βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκατοσ. και στρώστε στη βάση και τα πλαϊνά της με αντικολλητικό χαρτί.
2. Βάλτε το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το για 20 λεπτά να κρυώσει.
3. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Κοσκινίστε τα δύο αλεύρια και προσθέστε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά.
4. Χύστε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά. Αφήστε το κέικ για 20 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρετε το. Μόλις κρυώσει τελείως, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ με καραμελωμένα μήλα

Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης