Σοκολατένια τρουφάκια με ουίσκι, κάρδαμο και τσίλι
Γλυκές μπουκίτσες σοκολάτας με ιδιαίτερη γεύση.
Πλούσια σκούρα σοκολάτα, αρωματικό κάρδαμο και ένα άγγιγμα από φλογερό τσίλι κάνουν αυτές τις τρούφες ένα υπέροχο γλύκισμα.
Υλικά
125 ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με 20% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
50 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
30 ml bourbon ουίσκι
70 γραμμάρια (2/3 του φλιτζανιού) κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Συνδυάστε την κρέμα γάλακτος, το κάρδαμο και το τσίλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο και απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατέψτε με ένα μεταλλικό κουτάλι για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι ομοιογενές.
2. Προσθέστε το ουίσκι και ανακατέψτε.
3. Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σφίξει.
4. Τοποθετήστε το κακάο σε ένα βαθύ πλαστικό μπολ. Βουτήξτε ένα κουτάλι σε ζεστό νερό και «φτυαρίστε» μια μπάλα από το μείγμα σοκολάτας. Πλάστε τη και βουτήξτε τη αμέσως στο κακάο. Αφήστε τη πάνω σε μια μικρή χάρτινη θήκη. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα και οι τρούφες σας είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Διαβάστε επίσης:
Εύκολη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια