Το πιο «χαρούμενο», κρεμώδες και νόστιμο γεύμα για το ξεκίνημα της εβδομάδας

Το πιο «χαρούμενο», κρεμώδες και νόστιμο γεύμα για το ξεκίνημα της εβδομάδας

Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από μακαρόνια με τυρί, αλλά όχι όπως τα έχετε συνηθίσει.

Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό που αγαπάμε όλοι, ανεξαιρέτως, από παιδιά και ένα φαγητό που μας κάνει να νιώθουμε άνετα, «ζεστά», σαν στο σπίτι μας. Τι καλύτερο λοιπόν από μια παραλλαγή της κλασικής μακαρονάδας με τυρί, για να διώξουμε την «μαυρίλα» της Δευτέρας μακριά;

Υλικά
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 2/3 κούπας γάλα 1%
1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα Αμφιλοχίας
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ
1 κούπα τριμμένο πεκορίνο
3 κούπες κοφτό μακαρονάκι
1/2κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
12 φρυγανιές σε κομματάκια
1κ.σ. λάδι canola
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C και βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι και βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι. Σταδιακά προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει παχύρρευστο (περίπου 8 λεπτά) ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για 4 λεπτά μέχρι να κρυώσει λιγάκι.
3. Ρίξτε μέσα τα τυριά και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε στο μείγμα τα βρασμένα μακαρόνια, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Ρίξτε το μείγμα σε ένα πυρέξ το οποίο θα έχετε αλείψει ελαφρά με λάδι.
5. Σε ένα μπολάκι, ανακατέψτε τις φρυγανιές με το λάδι και το σκόρδο και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με το μείγμα τα μακαρόνια στο πυρέξ και ψήστε τα στους 200C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες.