Φακές με σύγκλινο Μάνης και σάλτσα εσπεριδοειδών

Ο σεφ του εστιατορίου ΜΑΝΗΜΑΝΗ, Αλέξανδρος Φουρούλης, μας έδωσε τη συνταγή

Μπήκε στο μενού του εστιατορίου το φθινόπωρο και αγαπήθηκε τόσο πολύ που παραμένει στον κατάλογο και αυτή τη σεζόν! Την δοκιμάσαμε, την λατρέψαμε και ζητήσαμε από τον Αλέξανδρο Φουρούλη τη συνταγή- ιδού!


Υλικά
- 250gr φακές
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 100gr σύγκλινο καπνιστό Μάνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό καρότο
- 1 κομμάτι πράσο
- 100gr κίτρινη κολοκύθα
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
- 50ml λευκό κρασί
- 200ml ζωμό λαχανικών
- Λίγο ξίδι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα λαχανικά και το σύγκλινο σε σχήμα ζαριού. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σύγκλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις φακές. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και την κολοκύθα, κομμένη σε σχήμα ζαριού. Σερβίρουμε και αρωματίζουμε με λίγο ξίδι.

Info: ΜΑΝΗΜΑΝΗ, Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, Ακρόπολη (www.manimani.com.gr)

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης