Ψητό κοτόπουλο με ανοιξιάτικα λαχανικά για δίαιτα και νοστιμιά

Μια συνταγή που θα αγαπήσει τόσο το σώμα σας όσο και το στομάχι σας.

Από τα πιο νόστιμα, υγιεινά και ανοιξιάτικα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε και να ξετρελάνετε τους πάντες με την απίθανη γεύση και την πολύχρωμη εμφάνισή του.

Υλικά
1,5 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
αλάτι κοσέρ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο στη μέση
3κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500γρ. μικρές πατάτες
2 ματσάκια ραπανάκια
1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι baby καρότα
1/4 κούπας φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Ξεπλύνετε τα μπουτάκια και στεγνώστε τα. Αλατοπιπερώστε και βάλτε τα, με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, πάνω στη σχάρα. Στύψτε μισό λεμόνι από πάνω τους και ρίξτε μια 1κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήστε τα για 15 λεπτά.
3. Στο μεταξύ, κόψτε τις πατάτες και τα ραπανάκια στη μέση και τα κρεμμυδάκια σε τρία μέρη. Ρίξτε τις πατάτες, τα ραπανάκια, τα καρότα και τις άλλες 2κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
4. Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο και σκορπίστε τα λαχανικά γύρω του. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι τα λαχανικά να γίνουν μαλακά και το κοτόπουλο να έχει ψηθεί εντελώς, περίπου για 20 λεπτά. Στύψτε το υπόλοιπο λεμόνι πάνω από τα λαχανικά και το κοτόπουλο και τέλος πασπαλίστε τα με τον άνηθο και το αλάτι κοσέρ. Σερβίρετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης