H πιο νόστιμη και διαιτητική πίτσα με λαχανικά και προσούτο
Ακόμα και ο φίλος σας θα την λατρέψει -κι ας μην έχει μπέικον.
Όλοι αγαπάμε την πίτσα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να χαλάσουμε και την διατροφή μας για χάρη της. Για να κρατήσουμε λοιπόν τις ισορροπίες, βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για την πιο υγιεινή πίτσα από τα χεράκια σας, με ασυναγώνιστη νοστιμιά. Και όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι!
Υλικά
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
1 κούπα πελτές ντομάτας
1 1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
280γρ. μικρά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
4 κούπες baby σπανάκι, μαραμένο
1 σακούλα κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας, αποψυγμένες και ψιλοκομμένες
2 λεπτές φέτες προσούτο, με κομμένο το περιττό λίπος, κομμένες σε λωρίδες
3/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1κ.γ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C.
2. Ανοίξτε την ζύμη σε ένα λεπτό ταψί και απλώστε πάνω της ομοιόμορφα τον πελτέ ντομάτας. Πασπαλίστε με την μοτσαρέλα, τα μανιτάρια, το σπανάκι, τις καρδιές αγκινάρας και το προσούτο, έτσι ώστε όλα τα υλικά να πάνε παντού πάνω στη ζύμη. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από την πίτσα και τέλος το κόκκινο πιπέρι.
3. Βάλτε την στο φούρνο και αφήστε την να ψηθεί μέχρι να πάρει χρώμα και το τυρί να αρχίσει να κάνει φουσκάλες, περίπου 15 με 20 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά, κόψτε την σε 6 κομμάτια και σερβίρετε.