Μπάρες με σοκολάτα και αμύγδαλα

Μπάρες με σοκολάτα και αμύγδαλα

Ένα γευστικό γλύκισμα, ιδανικό σνακ για να συνοδέψετε το πρωινό σας ρόφημα.

Το αμύγδαλο δίνει σε αυτές τις μπάρες μοναδική γεύση ξηρών καρπών.

Υλικά
150 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) «ψιλή» ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
250 γραμμάρια δάκρυα μαύρης σοκολάτας
110 γραμμάρια αμυγδαλόσκονη
75 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
75 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας γάλα
80 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείψτε με λιωμένο βούτυρο ένα διαστάσεων 16 x 26 εκατοσ. ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Στρώστε τη βάση και τις 2 μεγάλες πλευρές του σκεύους με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντάς το να προεξέχει.
2. Με ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας, την αμυγδαλόσκονη, τα αλεύρια και το γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Απλώστε το μείγμα στο έτοιμο σκεύος σας και ψήστε για 30 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς.
4. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τη λευκή σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (βεβαιωθείτε ότι το κύπελλο δεν αγγίζει το νερό) και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά.
5. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι πασπαλίστε με τη λιωμένη σοκολάτα το γλυκό σας . Αφήστε τη να σταθεροποιηθεί και κόψτε σε τετράγωνα.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένια brownies με ολόκληρα κεράσια

Σοκολατένια τρουφάκια με ουίσκι, κάρδαμο και τσίλι

Λαχταριστό κέικ καραμέλας